Nyheder

Tilgængelighed til hospitaler

Tilgængelighed 12 maj 2017

Man skulle tro, at grundig planlægning af tilgængelighed til hospitaler var en selvfølge, men det er det tilsyneladende ikke.

Sagen kort:

Sjællands Universitetshospital i Køge indviede i slutningen af marts den nye indgang. Men sidder man i kørestol, er indgangen noget af en udfordring. Det måtte Eigil Rasmussen fra Lille Skensved sande, da han skulle en tur på sygehuset. ”Min kone kører mig. Den her kørestol skulle lænes bagover for at vi kunne komme ind og ud, men det kunne hun ikke, så der var en herre, der måtte hjælpe hende. Kanten er så høj, at man kan ikke bare kan køre med kørestolen ud over den,” fortæller Eigil Rasmussen.
Kolding Sygehus har også indviet en ny hovedindgang. Peter Skov Jørgensen har testet den, og han er ikke imponeret. Han kalder den for ”bjergetapen”, da den med sin stejle stigningsprocent er en udfordring for enhver, der ikke er godt gående. Desuden mangler der gribelister og der er ingen repos’er, hvor rollatorbrugere kan tage et hvil under strabadserne. I regnvejr bliver bakken glat og også vanskelig at klare for elektriske kørestole.

Vores tanker:

Problemstillingen minder om den aktuelle problemstilling, der rejser sig med regeringens forslag om lempelse af krav om tilgængelighed ved nybyggeri. Man kan her undre sig over, at tilgængelighedshensynet ikke indtænkes i planlægningen helt fra begyndelsen. Netop i forbindelse med offentlige bygningsarbejder – og måske ikke mindst på det pleje- og sundhedsfaglige område – kunne man måske forestille sig, at tilgængelighed simpelthen skulle være en del af kravspecifikationerne eller på anden måde indgå som en obligatorisk del af den opgave en bygherre skal præsentere en løsning på overfor myndighederne.                   

 

Læs om Sjællands Universitetshospitals nye indgang:

sn.dk - Sjællandske Nyheder

Se videoen om Kolding Sygehus' nye hovedindgang:

Youtube - En borgers betragtninger